Foto: Thomas Jessen

Når ens manuskript er skrevet og planlægning er færdig, går man i gang med optagelserne, som professionelt hedder produktionen. Under produktionen er det vigtigt, at man bevarer en høj koncentration, så man undgår alt for store pauser. Det er nemlig her, at tingene hurtigt kan komme til at tage ekstra lang tid, hvis man ikke har planlagt godt nok. “Det fikser vi i post [efterproduktion]” – er et filmordsprog man ikke skal efterleve. Man skal klarer så meget som under selve produktionen og forproduktionen. Så hvis der skulle opstår situationer, hvor man faktisk kan sige ordsproget, så er det nok fordi man ikke har planlagt godt nok.

Produktionen kan groft deles op i to: Optagelserne og lyden. Begge dele er enormt vigtige at have styr på, for at resten af ens proces bliver god og ligetil.

Gruppen og funktioner: Instruktøren har ansvaret for at optagelserne kommer i hus. Scripteren holder øje med skudlisten og tiden. Fotografen styrer kameraet. Tonemesteren holder styr på at lyden er god og lydlisten bliver optaget. Skuespillerne spiller og hjælpe til, hvor det er nødvendigt.